Kdo je správcem osobních údajů

Správcem osobních údajů pro e-shop na doméně: „www.eshop.kvet-zivota.cz“ je jeho provozovatel Květoslava Kolouchová, IČ: 67211615, se sídlem Horní náměstí 47/132, Opava, 746 01

Jaké osobní údaje zpracováváme

Osobní údaje, které nám poskytnete

V případě objednání zboží či služeb, dochází k předání osobních údajů, které jsou potřebné pro úspěšné vyřízení objednávky. Jedná se především o Vaše jméno, příjmení, doručovací adresu, kontaktní e-mail a telefon. Kontaktní e-mail potřebujeme pro komunikaci o stavu objednávky a pro doručení faktury v elektronické podobě stvrzující uzavření smlouvy. Telefonní číslo poté vyžaduje přepravní společnost pro kontaktování zákazníka o stavu a doručení objednávky. Tyto údaje jsou povinné.

Při objednání zboží či služeb lze vyplnit i nepovinné údaje. Ty nám slouží k rychlejšímu a efektivnějšímu plnění smlouvy. Tyto údaje nám však poskytujete dobrovolně.

Pokud se v našem e-shopu registrujete, dochází také k předávání osobních údajů. V tomto případě se jedná o jméno, příjmení a kontaktní e-mail. Tyto údaje jsou potřebné pro vytvoření uživatelského účtu. Tento účet zákazníkovi slouží k jednoduší realizaci objednávky a byl vytvořen na základě jeho oprávněného zájmu.

V tomto účtu lze také vyplnit další nepovinné údaje, které zákazník poskytuje dobrovolně.

Na stránkách se nachází kontaktní formulář. Vyžadována je e-mailová adresa, která je potřebná pro zodpovězení dotazu. E-mailovou adresu dále nezpracováváme pro marketingové účely.

V případě přihlášení e-mailu k odběru novinek (v patičce e-shopu, při registraci uživatelského účtu či v objednávkovém formuláři) dochází k zaslání potvrzovacího e-mailu. V tomto e-mailu se nachází potvrzovací odkaz. Po kliknutí na tento odkaz udělujete správci souhlas se zasíláním novinek na uvedenou e-mailovou adresu. Tuto e-mailovou adresu správce předává zpracovateli, který realizuje samotnou rozesílku. (Více o tomto zpracovateli v kategorii: „Předávání osobních údajů dalším subjektům“). Udělený souhlas lze jednoduše a kdykoli odebrat v samotném newsletteru či zasláním požadavku na e-mailovou adresu: kolouchova.kveta@seznam.cz

Osobní údaje zpracovávané automaticky

Při návštěvě tohoto e-shopu o Vás můžeme shromažďovat informace jako například IP adresu, čas a datum příchodu na tyto stránky, z jakého zařízení jste na tyto stránky vstoupili a přes jaký prohlížeč. Dále také prohlížené produkty, stránky a doba na nich strávená. Veškeré tyto informace jsou anonymizovány a nelze je přiřadit k dané osobě.

Tyto informace shromažďujeme za účelem zlepšování funkčnosti webu a lepší marketingové komunikaci.

K získání těchto informací nám napomáhají takzvané Cookies. Jedná se o malý textový soubor, který vznikne přistoupením na jakoukoli internetovou stránku. Předávání těchto Cookies lze zakázat v nastavení samotného prohlížeče a nebo prohlížením stránek v anonymním okně. Po zakázání Cookies je ale možné, že omezíte některé funkce tohoto e-shopu jako je například zapamatování vloženého zboží do košíku a poté opuštění stránky.

Proč shromažďujeme Vaše osobní údaje

Nákup zboží nebo služeb: hlavním důvodem zpracování je úspěšné vyřízení objednávky. A pokud by nastaly jakékoli komplikace, jsme schopni Vás díky těchto údajů kontaktovat.

Uživatelský účet: bez zpracování osobních údajů bychom nebyli schopni vytvořit uživatelský účet, který musí být přiřazen k nějaké osobě.

Péče o zákazníky: v případě komunikace přes formulář: „napište nám“ musíme zpracovat e-mail pro zodpovězení dotazu

Marketingové účely: tyto údaje zpracováváme na základě vašeho souhlasu a jedná se především o e-mailovou adresu předanou k odběru novinek. Souhlas lze kdykoli odebrat.

Na základě jakých právních titulů osobní údaje zpracováváme

Plnění a uzavření smlouvy: Jedná se o osobní údaje které musíme zpracovávat pro úspěšné vyřízení objednávky.

Plnění právní povinnosti: Tyto údaje musíme shromažďovat, jelikož to zákon ukládá. Jedná se například o faktury, které se musí uchovávat nejméně po dobu deseti let, od uzavření kupní smlouvy.

Oprávněný zájem: Pokud si u nás zákazník zřídí zákaznický účet z důvodu zjednodušení objednávky, tak jej vytváří ve svém zájmu. To samé se děje například při zaslání dotazu přes kontaktní formulář. Tyto údaje zpracováváme na základě vašeho impulsu.

Souhlas: Pro účely zasílání obchodních sdělení ve formě e-mail marketingu využíváme údajů, které jste nám poskytli s vaším souhlasem. Pokud jste Však naším zákazníkem, je souhlas také udělen, pouze ale v případě, že se jedná o marketingové sdělení související s Vaším objednaným zbožím. Tento souhlas lze kdykoli odebrat.

Předávání osobních údajů dalším subjektům

Pro správné fungování e-shopu, expedici objednávek a nebo pro marketingovou komunikaci musíme využít dalších subjektů (zpracovatelů), bez kterých bychom nemohli tyto úkony vykonávat. S těmito subjekty máme zřízenou zpracovatelskou smlouvu, která nám zajišťují veškerou bezpečnost při nakládání s osobními údaji. Subjekty jsou vázány mlčenlivostí a nesmí s osobními údaji nakládat jinak, než určí samotný správce.

Jedná se o tyto subjekty:

Dopravci: Bez předání osobních údajů dopravcům bychom nebyli schopni zboží zákazníkovi doručit. Informace jim předáváme ve formě, v jaké jste je u nás vyplnili v objednávkovém formuláři. Jedná se především o jméno, příjmení, doručovací adresu a telefon díky kterého Vás dopravce může kontaktovat.

WEDOS Inernet, a.s., IČ 28115708: Tento zpracovatel má na svých serverech uložená data celého e-shopu. Bez něj není možné stránky provozovat.

SmartSelling a.s., IČ 29210372: Díky tohoto zpracovatele jsme schopni rozesílat marketingová sdělení za pomocí e-mailu. Poskytujeme jim pouze Vaši e-mailovou adresu s Vaším souhlasem.

Zabezpečení osobních údajů

S Vašimi osobními údaji nakládáme s největší opatrností. Pro větší ochranu jsme zavedli technická opatření, jako například zabezpečení e-shopu protokolem HTTPS. Díky něj jsou Vaše hesla v bezpečí. Také se řídíme přísnými pravidly při zpracování osobních údajů jako jsou heslované počítače atp. V neposlední řadě dbáme samozřejmě na přísný výběr našich zpracovatelů a bezpečnost při předávání dat.

Práva zákazníka na ochranu osobních údajů

Úprava a doplněníPokud jste našim registrovaným zákazníkem, tak můžete veškeré informace editovat ve svém uživatelském účtu. Pokud jste neregistrovaným zákazníkem a rádi byste některé informace doplnili, kontaktujte nás prosím přes kontaktní formulář a nebo e-mailem.

OpravaPokud se domníváte, že údaje které o Vás zpracováváme jsou chybné, neváhejte nás kontaktovat.

Přístup: Máte právo na přístup k osobním údajům, které o Vás zpracováváme. Na vyžádání jsme povinni Vám předložit o jaké údaje se jedná, kdo k ním má přístup a kterým zpracovatelům je předáváme.

Výmaz: Dalším právem je vymazání Vašich osobních údajů z našich databází. Musí to však být v souladu se zákonem, což například znamená, že nemůžeme mazat Vaše osobní údaje z faktur. Zákon nám ukládá, že ty údaje musíme zálohovat po dobu deseti let a vymazání osobních údajů zde není možné.

Vznesení námitky: Můžete vznést námitku vůči zpracování osobních údajů.

Omezení zpracování: Můžete zažádat o omezení zpracování osobních údajů pouze na konkrétní údaje.

Podání stížnosti: V případě jakýkoliv pochybností ohledně zpracovávání osobních údajů můžete kontaktovat Úřad na ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).